Wat te doen

Aan de hoek van de Wijn- en de Sint-Cornelisstraat, op 5 minuutjes wandelen van de Grote Markt van Ronse en van talrijke restaurants, cafeetjes, bakkerijen en winkels, staat dit opvallende trapgevelhuis in neo-Vlaamse-renaissancestijl.

Welkom in Vakantiewoning Adelaide in Ronse. Welkom in het kloppende hart van de Vlaamse Ardennen!

Alleen al de volstrekt unieke ligging van Ronse maakt deze stad zo uniek.
Aan de rand van Oost-Vlaanderen, tegen de taalgrens, met aan de overkant de provincie Henegouwen. Midden in de groene heuvels van de Vlaamse Ardennen en het Waalse Pays des Collines.
Dat maakt van Ronse een perfecte thuisbasis voor wandelaars, wielertoeristen en mountainbikers.

WANDELEN

Onze aanraders voor wandelaars zijn de Muziekbosroute (korte of lange versie) en de Taalgrenswandelroute.

Wandelaars met grote of kleine plannen komen hier op ideeën: http://www.ontdekronse.be/nl/beleven/wandelen/overzicht; http://www.verrassingenomdehoek.be/2016/06/08/hermesroute

Ga zeker ook eens neuzen op de toeristische site www.ontdekronse.be.

FIETSEN

Mountainbikers wanen zich hier, met ruim 220 km routes, in een waar mountainbikeparadijs. En voor de kilometervreters op de fiets kan geen enkele regio in het land opboksen tegen de Vlaamse Ardennen. Geen wonder dat de grootste jaarlijkse Wielerklassiekers hier passeren: Kuurne-Brussel-Kuurne, de E3-Prijs, De Omloop, en uiteraard De Ronde!

Fietsers die graag vooraf een route uitstippelen, kunnen zich voorbereiden op http://www.ontdekronse.be/nl/beleven/fietsen/overzicht.

Wij hebben ook het fietslabel, dus alles is voorzien: beveiligde stallingen met haspel om de fietsen schoon te maken, een reparatieset, een speciale meeneembare EHBO-set, een wasmachine en droogkast, alle belangrijke fietsroutes in de buurt zijn gedocumenteerd, …

Activiteiten in Ronse

Ronse is een compacte stad die tegelijk veel ruimte ademt. In de binnenstad is het gezellig kuieren tussen de talrijke originele boetieks, gezellige cafés en stemmige restaurants. Onderweg herinneren de vele Art Nouveau- en Art Deco-huizen je aan het rijke textielverleden van de stad.
Villa Carpentier, het enige landhuis dat Victor Horta buiten Brussel bouwde, ligt hier, op tien minuutjes fietsen.
Van op de toren van de Sint-Hermeskerk krijg je een adembenemend zicht over de stad en de omliggende heuvels.
Ook de crypte, die je kan vergelijken met een ondergrondse kathedraal, is het bezoeken waard.

Dat Ronse al enkele jaren een ware “Renaixance” beleeft, merk je aan de vele nieuwe, ambitieuze projecten, zoals onder meer het moderne Textile Innovation Open Centre TIO3 en het gloednieuwe Cultuurcentrum De Ververij.
https://www.ronse.be/nl/cc-de-ververij
https://www.tio3.be/

Ga zeker ook eens neuzen op de toeristische site www.ontdekronse.be